کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

انگلیس از ارسال گلوله‌های اورانیومی به اوکراین پرده برداشت

یک مقام ارشد نظامی انگلیس فاش کرد لندن هزاران گلوله تانک از جمله گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده را به اوکراین فرستاده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۶ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 26
کد خبر: ۱۸۱۲۳۳

به گزارش راهبرد معاصر، جیمز هیپی معاون وزیر دفاع انگلیس فاش کرد، لندن هزاران گلوله مخصوص تانک‌های «چلنجر 2» از جمله گلوله های حاوی اورانیوم ضعیف شده را برای اوکراین فرستاده است.

 

جیمز هیپی در پاسخ‌ به پرسش های «کنی مک‌اسکیل»، نماینده اسکاتلندی پارلمان انگلیس گفت: لندن هزاران گلوله مخصوص تانک‌های چلنجر 2 از جمله گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده را برای اوکراین فرستاده اما بر چگونگی استفاده از آنها نظارت نداشته و هیچ الزامی برای از بین بردن عواقب استفاده از آنها به محض پایان یافتن جنگ ندارد.

 

وی افزود: ما هزاران گلوله مخصوص تانک چلنجر 2 از جمله گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده و با قابلیت نفوذ در زره را برای اوکراین فرستاده‌ایم اما بنا به دلایل امنیتی درباره میزان استفاده اوکراین از این گلوله‌ها اظهار نظر نمی کنیم.

 

هیپی در پاسخ به این پرسش که این گلوله‌ها دقیقا در چه جاهایی مورد استفاده قرار می‌گیرند، گفت: «تانک‌های چلنجر 2 که از طرف انگلیس ارسال شده و مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده که تحویل اوکراین شدند، هم اکنون تحت کنترل نیروهای مسلح اوکراین هستند. وزارت دفاع انگلیس نظارتی بر مکان‌های شلیک مهمات دارای اورانیوم ضعیف شده از سوی ارتش اوکراین در خاک این کشور ندارد.

 

جیمز هیپی در پاسخ به سوال دیگری گفت، انگلیس وظیفه‌ای برای پاکسازی اثرات گلوله‌های اورانیوم ضعیف شده ‌ای که نیروهای مسلح اوکراین با تانک‌های چلنجر 2 شلیک کرده اند، ندارد.

 

همزمان او به تعهد لندن به کمک به اوکراین برای خارج شدن از این جنگ با امنیت، آزادی و موفقیت تاکید کرد.

 

در همین حال، در تاریخ 20 مارس «آنابل گولدی»، وزیر مشاور درامور دفاعی دولت انگلیس در پاسخ به پرسش یک نماینده مجلس اعیان پارلمان انگلیس گفته بود مقام‌های لندن قصد ارسال گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده با تاثیر بالا در از بین بردن خودروهای زرهی به اوکراین را دارند.

 

همچنین در تاریخ 27 مارس نیز پایگاه «دکلاسیفاید یو.کی» گزارش داد، مربیان ارتش انگلیس در حال آموزش دادن به خدمه‌های تانک اوکراینی برای استفاده از مهمات دارای اورانیوم ضعیف شده هستند.

 

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز در تاریخ 21 مارس اظهار کرده بود برنامه انگلیس برای ارسال مهمات دارای اورانیوم ضعیف شده به اوکراین نشان دهنده نیت غرب برای جنگ با روسیه تا زمان کشته شدن آخرین اوکراینی است. وی با تاکید بر اینکه روسیه مجبور به پاسخ دادن خواهد شد گفت: مسکو صدها هزار عدد از این مهمات را دارد اما تاکنون از هیچ یک از آنها استفاده نکرده است./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر