بقائی: آمریکا عدالت‌خواهان را تحریم و نسل‌کش‌ها را آزاد گذاشت سوئد سفیر ایران را احضار کرد پاسخ رسمی مسکو برای تحویل بشار اسد ایران: تلاش‌های آمریکا برای لاپوشانی نقض‌های بین‌المللی مزورانه است نطق خبرساز ترامپ درباره تهدید هسته‌ای ایران چه کسانی طالبان را تطهیر می‌کنند؟ سفارت روسیه در تهران بیانیه صادر کرد/ آزادی تبعه‌ای که پاییز گذشته بازداشت شد نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده مقام اسرائیلی پزشکیان: آمریکا برای ادامه مذاکره شرایط تحقیرآمیزی مطرح می‌کند که بنده حاضر به پذیرش آن نیستم حنظله گوشی نفتالی بنت را هک کرد پوتین: شرق اوکراین را تصرف خواهیم کرد شنیدن صدای انفجار در نزدیکی پایگاه هوایی در استان صلاح الدین عراق وزارت خارجه ایران: ونزوئلا حق دفاع از خود در برابر هر تعرض خارجی را دارد رسانه‌های عبری: نیرو‌های جدایی‌طلب جنوب یمن تماس‌هایی با تل‌آویو برقرار کرده‌اند بندر نشطون از دست ریاض خارج شد

انگلیس از ارسال گلوله‌های اورانیومی به اوکراین پرده برداشت

یک مقام ارشد نظامی انگلیس فاش کرد لندن هزاران گلوله تانک از جمله گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده را به اوکراین فرستاده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۶ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 26
کد خبر: ۱۸۱۲۳۳

به گزارش راهبرد معاصر، جیمز هیپی معاون وزیر دفاع انگلیس فاش کرد، لندن هزاران گلوله مخصوص تانک‌های «چلنجر 2» از جمله گلوله های حاوی اورانیوم ضعیف شده را برای اوکراین فرستاده است.

 

جیمز هیپی در پاسخ‌ به پرسش های «کنی مک‌اسکیل»، نماینده اسکاتلندی پارلمان انگلیس گفت: لندن هزاران گلوله مخصوص تانک‌های چلنجر 2 از جمله گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده را برای اوکراین فرستاده اما بر چگونگی استفاده از آنها نظارت نداشته و هیچ الزامی برای از بین بردن عواقب استفاده از آنها به محض پایان یافتن جنگ ندارد.

 

وی افزود: ما هزاران گلوله مخصوص تانک چلنجر 2 از جمله گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده و با قابلیت نفوذ در زره را برای اوکراین فرستاده‌ایم اما بنا به دلایل امنیتی درباره میزان استفاده اوکراین از این گلوله‌ها اظهار نظر نمی کنیم.

 

هیپی در پاسخ به این پرسش که این گلوله‌ها دقیقا در چه جاهایی مورد استفاده قرار می‌گیرند، گفت: «تانک‌های چلنجر 2 که از طرف انگلیس ارسال شده و مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده که تحویل اوکراین شدند، هم اکنون تحت کنترل نیروهای مسلح اوکراین هستند. وزارت دفاع انگلیس نظارتی بر مکان‌های شلیک مهمات دارای اورانیوم ضعیف شده از سوی ارتش اوکراین در خاک این کشور ندارد.

 

جیمز هیپی در پاسخ به سوال دیگری گفت، انگلیس وظیفه‌ای برای پاکسازی اثرات گلوله‌های اورانیوم ضعیف شده ‌ای که نیروهای مسلح اوکراین با تانک‌های چلنجر 2 شلیک کرده اند، ندارد.

 

همزمان او به تعهد لندن به کمک به اوکراین برای خارج شدن از این جنگ با امنیت، آزادی و موفقیت تاکید کرد.

 

در همین حال، در تاریخ 20 مارس «آنابل گولدی»، وزیر مشاور درامور دفاعی دولت انگلیس در پاسخ به پرسش یک نماینده مجلس اعیان پارلمان انگلیس گفته بود مقام‌های لندن قصد ارسال گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده با تاثیر بالا در از بین بردن خودروهای زرهی به اوکراین را دارند.

 

همچنین در تاریخ 27 مارس نیز پایگاه «دکلاسیفاید یو.کی» گزارش داد، مربیان ارتش انگلیس در حال آموزش دادن به خدمه‌های تانک اوکراینی برای استفاده از مهمات دارای اورانیوم ضعیف شده هستند.

 

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز در تاریخ 21 مارس اظهار کرده بود برنامه انگلیس برای ارسال مهمات دارای اورانیوم ضعیف شده به اوکراین نشان دهنده نیت غرب برای جنگ با روسیه تا زمان کشته شدن آخرین اوکراینی است. وی با تاکید بر اینکه روسیه مجبور به پاسخ دادن خواهد شد گفت: مسکو صدها هزار عدد از این مهمات را دارد اما تاکنون از هیچ یک از آنها استفاده نکرده است./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر